Apple: Seks-applicaties verwijderd vanwege klachten


Apple zou veel klachten hebben gekregen over applicaties met seksueel getinte inhoud. Daarom is de software uit de App Store verwijderd, zo laat Apple-topman Philip Schiller weten. Een Playboy-applicatie is echter wel acceptabel.

Philip Schiller, hoofd productmarketing van Apple, heeft in een interview met de New York Times uitleg gegeven over het nieuwe beleid voor seksueel getinte applicaties in de App Store. Apple ontdeed de App Store de afgelopen dagen van meer dan 5000 applicaties die dergelijke content zouden bevatten. De maker van de Wobble-applicatie kwam na een gesprek met een Apple-medewerker te weten dat er nieuwe regels gelden voor apps met afbeeldingen of teksten die iets met seks te maken hebben. Schiller bevestigt in het interview dat de toelatingsregels voor applicaties aangescherpt zijn met regels op het gebied van seks.

De hoofdreden voor het nieuwe beleid is volgens de topman dat zijn bedrijf vele klachten heeft gekregen over seksgerelateerde applicaties in de App Store. Schiller zegt dat met name vrouwen ontstemd zijn over de bewuste applicaties. Daarnaast klaagden ouders over seksgerichte zaken die hun kinderen te zien konden krijgen. Omdat onwikkelaars de laatste tijd steeds meer applicaties insturen met dergelijke 'bezwaarlijke' inhoud is Apple in gaan grijpen, aldus Schiller.

Verschillende ontwikkelaars geven aan er niet blij mee te zijn dat Apple ineens de toelatingsregels voor de App Store heeft veranderd. Het stoort hen bovendien dat applicaties van Sports Illustrated en Playboy die niet aan de nieuwe regels voldoen, toch nog in de App Store te vinden zijn. Toen de New York Times Schiller daarmee confronteerde, liet deze weten dat het 'belangrijk is of de maker van de applicatie te vertrouwen is'. Volgens Schiller is de Sports Illustrated-applicatie afkomstig van een respectabel bedrijf en is deze breed geaccepteerd. Om deze reden zou Sports Illustrated wel vrouwen in badpak mogen laten zien, maar minder bekende ontwikkelaars niet.

Posted by Forex Exchange | at 6:26 AM

0 comments:

Post a Comment